Hulpverleners

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De jarenlange trend van toenemende huishoudens met financiële problemen zet nog steeds door. Als hulpverlener zult u ongetwijfeld geconfronteerd worden met dergelijke problemen. Hoewel er veel van u verwacht wordt kunt u geen verantwoordelijkheid nemen voor de financiële situatie van uw cliënten. Waar uw taken stoppen, nemen wij het van u over. Wij werken graag met u samen om ons gezamenlijke doel te bereiken: het creëren van rust en stabiliteit.

Wat verwachten wij van u?

Als hulpverlener bent u doorgaans goed op de hoogte van de hulpvraag van de cliënt. Om die reden zien wij u als belangrijke samenwerkingspartner. Ter voorbereiding van de aanvraag van bewindvoering vragen wij u samen met de cliënt de administratie te verzamelen. Verder vragen wij u aanwezig te zijn bij belangrijke contactmomenten, zoals het intakegesprek en de zitting. Als het bewind is uitgesproken kunnen de cliënten rechtstreeks contact met ons opnemen. Als dit niet mogelijk is vragen wij u te fungeren als contactpersoon.

 

Voorlichting

Bij een ingrijpende maatregel als bewindvoering is het van belang dat uw cliënt bij een deskundig beschermingsbewindvoerder terechtkomt. Maar wat mag u nou eigenlijk verwachten van een bewindvoerder? Wat zijn de wettelijke taken en bevoegdheden? Wat zijn de verschillen met curatele en mentorschap? En wat doet een WSNP-bewindvoerder? In uw beroepspraktijk zijn de antwoorden op deze vragen niet bij iedereen bekend.

Senz Bewind wil bijdragen aan de kennis omtrent bewindvoering. Om die reden geven wij kosteloos voorlichting op locatie. De voorlichting zal worden aangepast aan de wensen van uw organisatie.

Horus

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 085-3036588.

Disclaimer | Privacy Policy | Copyrights Senz Bewind 2018 | RCWebdesign